Close
(0) varor
Din varukorg är tom.
Alla Kategorier
  Filters
  Inställningar
  Sök

  FAQ

  1. Varför innehåller maten så mycket energi?
  Outdoormat äts i samband med aktiviteter utomhus såsom vandring, paddling, jakt, segling, fiske och multisport bland annat. Dessa aktiviteter kräver ordentligt med energi för att kunna prestera och även få en bra upplevelse.

  2. Varför är förpackningarna röda och inte gröna?
  Färgen är tydlig för att du lättare ska se att du fått med dig allt skräp när du har ätit och ska gå vidare. Du vill inte skräpa ner i naturen medvetet.

  3. Hållbarhet
  Alla produkter i 24 Hour Meals sortiment har en hållbarhetsstämpel på minst tre år från tillverkning vid förvaring i rumstemperatur. Om inget annat framgår för respektive produkt garanterar vi minst 24 månaders hållbarhet vid leverans.

  4. Varför tar det 10-15 minuter för den frystorkade maten att bli klar?
  Den frystorkade maten behöver rehydreras, återvätskas. Beroende på om maten frystorkad eller torkad tar det olika lång tid. Torkad mat blir klar snabbare men har i gengäld kortare hållbarhetstid.

  5. Kan jag tillaga och äta frystorkad mat kall?
  Ja, men det tar betydligt längre tid; uppåt 30-40 minuter. Är det kall väderlek kan det ta ännu längre tid.

  6. Innehåller maten palmolja?
  Ja, vissa av våra rätter innehåller palmolja. 24 Hour Meals ingår i Fazer-koncernen och vi följer Fazers riktlinjer för hållbarhetsarbete. Fazer arbetar för en mer hållbar produktion av palmolja genom att köpa Green Palm-certifikat för all palmolja som används. Det innebär att för varje ton palmolja som används vid tillverkningen av våra produkter, betalar vi en frivillig premie till en palmoljeodling som bedriver sin verksamhet enligt de strikta RSPO-riktlinjerna för socialt ansvar och miljöansvar. Här kan du läsa mer om Fazers hållbarhetsarbete

  7. Hur tar ni fram nya rätter och vem bestämmer vad det ska smaka?
  Variation är viktigt för alla som äter mat. Våra soldater äter maten i fält (när de är på övning eller insats) vilket innebär att deras behov av variation styr hur ofta vi tar fram nya/fler rätter. Med hjälp av militärer och kockar tar vi fram nya recept på rätter som efterfrågas. Recepten skickar vi till våra leverantörer/tillverkare som tar fram den nya produkten. Kockar som deltagit i processen smakar av och förändrar smaken tills vi är nöjda med den. Vår referensgrupp och våra ambassadörer är också en viktig del i utvecklingsarbetet. Det tar ca 7-8 månader att ta fram en ny maträtt.